Om

Noseworkskolan

Tillsammans driver vi, Sara Andersson och Anna Jönsson, Noseworkskolan.
Vår ambitionen är att erbjuda kvalitativa, hundrelaterade kurser och utbildningar på olika nivåer.
Vi bygger all hundträning på glädje, samarbete och kunskap.


Sara Andersson är utbildad instruktör, certifierad SNWK-instruktör samt officiell domare i nose work. Sara brinner för pedagogiken.

Hennes utbildning till ämnes- och yrkeslärare kommer väl till pass i utbildningarna som Noseworkskolan erbjuder. Hon är duktig på att skapa en lärande miljö där alla får vara delaktiga.

Sara har många års erfarenhet av hundträning och har själv tränat flera olika grenar och tävlat på hög nivå i både lydnad och rallylydnad. Sara driver också företaget Dogsis tillsammans med sin syster Eleonor.


Anna Jönsson är bl.a utbildad hundinstruktör, kantarellsöksinstruktör, SNWK-instruktör, doftprovsdomare, trickinstruktör. Hon är också TS/TL i NW samt arrangör av NW-tävlingar.

Intresset för sociala samspel, och hennes utbildning till beteendevetare (human) speglar av sig i hennes instruktörsroll där det sociala samspelet mellan förare och hund är väldigt viktigt.

Hundtränarhjärtat klappar hårt för klickerträning och hundens generella frivillighet och delaktighet i träningen.

Anna har tränat och tävlat i ett flera olika grenar med sina hundar och hon driver också företaget Nose knows hundträning.